top of page
  • AM

Sint-Truiden Ondergronds

Bijgewerkt op: 28 mrt.

Ter gelegenheid van de Archeologiedagen op 20, 21 en 22 mei 2022 stelde de stad Sint-Truiden de nieuwe wandeling ‘Sint-Truiden Ondergronds’ voor.

Deze wandeling maakt nu permanent deel uit van het toeristisch aanbod van de stad.Via de ‘izi.TRAVEL’ app of een klassieke wandelkaart ga je op een archeologische ontdekkingstocht langs archeologische sites en oude stadspoorten van Sint-Truiden. De wandeling start op de Groenmarkt, passeert de beschermde archeologische site van de Abdij en volgt het tracé van de middeleeuwse stadsomwalling. Onderweg krijg je via je smartphone uitleg over de oude restanten, het archeologisch onderzoek en de vondsten aan de hand van teksten, geluidsfragmenten, oude kaarten en foto’s.

Via de app neem je – tijdens je wandeling – deel aan een leuke quiz om zo je opgedane kennis te testen. Het tracé volgt voornamelijk verharde wegen, telt 4,2 km en duurt ongeveer 2 uur.
De wandelkaart kan bij Toerisme Sint-Truiden gekocht worden en de app kan gratis geïnstalleerd worden. Voor meer info over de installatie van de app op je smartphone: ga naar de webpagina.

Tip! Met de wandelkaart krijg je toegang tot verschillende monumenten op de route zoals oa. de ondergrondse crypte van de abdij en de Kapucijnenkapel. Op deze locaties kan je nog meer van het archeologisch verleden van de stad ontdekken. In de Kapucijnenkapel is een maquette opgesteld van de vroegere stadsomwalling.

32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page